ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ADUCEM EUROPA ACASĂ: Familia Neagu din Slobozia Mare, Cahul: „Sprijinul financiar european a contribuit semnificativ la dezvoltarea afacerii noastre”

11:20 | 13.08.2024 Categorie: Regiuni

Lorina Neagu din Slobozia Mare, Cahul, dezvoltă o afacere inovatoare în domeniul turismului. Povestea sa își are rădăcinile în marea pasiune a familiei Neagu pentru hipism.

Revenită de peste hotare, familia Neagu a decis să readucă la viață acest sport, lansând servicii de agrement eco, unice pentru sudul țării. Compania oferă o gamă variată de activități turistice și recreative, desfășurate în Lunca Prutului, parte din Rezervația Naturală „Prutul de Jos”, inclusă în patrimoniul Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură  (UNESCO).

În 2022, Lorina Neagu a beneficiat de asistență financiară de 14 mii de euro prin programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF). Investiția a fost utilizată pentru construcția a două căsuțe de tip container, conectate la utilități, care permit cazarea a până la opt persoane.

„Aceste căsuțe oferă turiștilor posibilitatea de a se caza și a se bucura de natură peste noapte, completând astfel experiența de agrement. Sprijinul financiar a contribuit semnificativ la dezvoltarea afacerii noastre și la extinderea ofertei turistice”, afirmă soţii Neagu.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” susține consolidarea coeziunii economice, teritoriale și sociale în Republica Moldova, prin facilitarea creșterii socio-economice locale incluzive și durabile și îmbunătățirea standardelor de viață ale cetățenilor din cele două regiuni cheie: municipiile Ungheni și Cahul și localitățile învecinate. Programul susține aceste regiuni prin: eficientizarea guvernării – îmbunătățirea calității serviciilor și infrastructurii necesare; stimularea sectorului privat – sporirea investițiilor, îmbunătățirea economiei locale și crearea locurilor de muncă; încurajarea democrației participative – implicarea cetățenilor în procesele de guvernare democratică și consolidarea capacității acestora de a-și revendica drepturile.

În fiecare regiune, autoritățile publice locale au creat o platformă teritorială de cooperare economică. Această vizează dezvoltarea economică a regiunilor, crearea unui climat investițional favorabil și dezvoltarea durabilă a tuturor comunităților componente.

Cor. Lilia Grubîi

img24006220

img24006220

img24006220

img24006220

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!