ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii din diaspora, în vizită la MAE. Vicepremierul Mihai Popșoi: „Suntem alături de cetățenii noștri și depunem eforturi ca să deschidem misiuni acolo unde nu am mai fost prezenți”

12:05 | 17.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Moldovenii stabiliți peste hotare, care au revenit în Republica Moldova pentru a participa la evenimentele dedicate diasporei, au avut o întrevedere cu vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, informează MOLDPRES. 

În cadrul evenimentului de diplomație publică asociat Zilelor diasporei 2024, conducerea MAE a prezentat prioritățile actuale ale politicii externe și acțiunile de profesionalizare a personalului diplomatic, precum și eforturile de îmbunătățire a serviciilor consulare oferite cetățenilor. „Suntem alături de cetățenii noștri de peste hotare și depunem eforturi ca să deschidem misiuni acolo unde nu am mai fost prezenți, pentru a-i asista și pentru a promova interesele țării noastre”, le-a spus oaspeților vicepremierul Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe, citat de comunicatul MAE.

Vicepremierul i-a invitat pe moldovenii din diaspora să contribuie alături de autorități autoritățile și cetățenii de acasă la construcția unui viitor mai bun pentru Republica Moldova. Discuțiile au inclus și o rundă de întrebări, în cadrul căreia participanții au primit răspunsuri direct de la diplomații MAE. Interacțiunea a fost apreciată de cei prezenți, care au salutat deschiderea și transparența instituției.

Diplomații din cadrul MAE le-au prezentat vizitatorilor spațiile unde au loc ședințele și unde se desfășoară întâlniri bilaterale de nivel înalt. De asemenea, oaspeții MAE au avut parte de un exercițiu practic – simularea semnării unui tratat internațional.

Întrevederea vicepremierului cu reprezentanții diasporei a vut loc în cadrul Zilei porților deschide, desfășurată la Ministerul Afacerilor Externe.

img24006365

img24006365

img24006365

img24006365

img24006365

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!