ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a avut loc prima ședință a Consiliul Diplomatic

15:04 | 19.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. La Ministerul Afacerilor Externe a avut loc astăzi prima ședință a Consiliului Diplomatic, constituit recent din personalități notorii și lansată în scopul sprijinirii politicii externe și promovării interesului Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

„Într-un moment istoric atât de important pentru viitorul european al Republicii Moldova, acest consiliu este răspunsul nostru la nevoia de a coaliza și valorifica experiența unor personalități valoroase ale țării noastre, pentru elaborarea unor abordări inovatoare, dar și sustenabile în același timp de promovare a interesului țării noastre peste hotare. Toți cetățenii activi, devotați cauzei propășirii Republicii Moldova, sunt adevărați ambasadori ai țării”, a spus ministrul Afacerilor Externe Mihai Popșoi, în cadrul evenimentului de lansare a Consiliului Diplomatic.  

Din noua entitate fac parte și doi foști miniștri de externe Nicolae Țâu, primul ministru al Afacerilor Externe al statului independent Republica Moldova și Mihai Popov.

În cadrul întrunirii de astăzi, ex-ministrul Nicolae Țâu s-a referit la importanța diplomației economice și a accentuat nevoia promovării unor inițiative eficiente de promovare a exporturilor și atragere a investitorilor, prin intermediul diplomației economice promovate activ de către MAE.

Și Mihai Popov a vorbit despre importanța referendumului constituțional și a subliniat necesitatea unor eforturi susținute pentru realizarea celui mai important proiect național din ultimele decenii - integrarea europeană a Republicii Moldova. 

Consiliul Diplomatic al MAE este un organism consultativ onorific, care are menirea să consolideze relațiile dintre diplomația Republicii Moldova și profesioniștii din domeniul economic, cultural, academic, sportiv.

img24006406

img24006406

img24006406

img24006406

img24006406

img24006406

img24006406

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!