ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

GUVERNUL CONSTRUIEŞTE: Mai multe localități din Nisporeni şi Ungheni vor fi asigurate cu apă şi canalizare până la finele anului

10:45 | 21.08.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. La Boldurești, raionul Nisporeni, sunt în plină desfășurare lucrările la construcția rețelei de apă către gospodăriile localnicilor în cadrul proiectului regional ce va aduce sursa de apă potabilă în peste 13 localități din raioanele Nisporeni și Ungheni. Finalizarea acestora este planificată până la sfârşitul anului curent, transmite MOLDPRES.

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru monitorizează în permanență lucrările în execuție, precum și procesul de amenajare a teritoriului adiacent celor zece castele, şase rezervoare de apă instalate și patru stații de pompare construite.

„Antreprenorul a dat asigurări că lucrările decurg conform graficului de execuție, iar finalizarea acestora este planificată către toamna anului curent”, precizează ADR Centru.

În acelaşi timp, la Vărzărești, se desfășoară lucrări de construcție a rețelelor interne de canalizare, parte a proiectului regional ce prevede peste 43 km de rețele pentru opt mii de locuitori ai orașului Nisporeni și alte patru mii din comuna Vărzărești.

Specialiştii ADR Centru au insistat pe accelerarea ritmului de lucru, astfel încât locuitorii Regiunii Centru să se poată bucura cât mai curând de acces îmbunătățit la servicii publice de calitate. „Aceste lucrări sunt acoperite din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și contribuția beneficiarilor, asigurarea cu apă și canalizare a localităților fiind prioritatea zero la nivel național”, rezumă sursa citată. 

img24006462

img24006462

img24006462

img24006462

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!