ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Organizarea celei de-a 15 aniversări a Reuniunii Înalților Oficiali pentru Procesul de la Praga discutată la MAI

15:52 | 21.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Organizarea celei de-a 15 aniversări a Reuniunii Înalților Oficiali pentru Procesul de la Praga, care ar urma să aibă loc în perioada 24-25 septembrie 2024, la Chișinău, a fost discutată astăzi în cadrul unei întrevederi cu participarea secretarei de stat a MAI, Mariana Lucrețeanu, și a Ambasadorului României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, comunică MOLDPRES.

În cadrul discuțiilor, oficialul de la MAI a confirmat angajamentul ferm al Republicii Moldova de a continua implementarea acquis-ului comunitar și de a-și spori capacitățile instituționale în vederea aderării la UE. De asemenea, a fost evidențiată importanța sprijinului acordat de instituțiile europene pentru inițiativele care vizează consolidarea securității, dezvoltarea infrastructurii și îmbunătățirea condițiilor de viață în Republica Moldova.

Totodată, participanții la întrevedere au fost informați despre noul proiect de lege privind admiterea, șederea și supravegherea străinilor în Republica Moldova, care este la etapa de elaborare și care urmărește armonizarea legislației naționale cu cea europeană.

Referitor la organizarea celei de-a 15-a aniversări a Reuniunii Înalților Oficiali pentru Procesul de la Praga, care va reuni factori de decizie la nivel înalt și reprezentanți ai organizațiilor partenere, oficialii au discutat despre importanța acestui eveniment în determinarea principalelor evoluții în politica de migrație la nivel național și regional de la înființarea Procesului de la Praga în 2009. În cadrul evenimentului, statele participante vor reflecta asupra rolului Procesului de la Praga, asupra provocărilor operaționale cu care se confruntă și priorităților pentru continuarea punerii în aplicare a Planului de acțiune pentru perioada 2023 – 2027.

Ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu a apreciat eforturile depuse de Republica Moldova în organizarea acestui eveniment de importanță regională și a subliniat deschiderea României pentru continuarea colaborării strânse în acest domeniu.

img24006484

img24006484

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!