ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Benzina coboară sub pragul de 24 de lei

12:59 | 22.08.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Carburanții își continuă ieftinirea. Astfel, prețul benzinei coboară mâine sub pragul de 24 de lei. Mai exact, șoferii vor achita pentru un litru de benzină 23 de lei și 93 de bani, cu opt bani mai puțin decât astăzi, transmite MOLDPRES.

Totodată, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit pentru mâine un preț maxim pentru motorină de 20 de lei și 18 de bani per litru, în scădere cu șapte bani.

La sfârșitul săptămânii trecute, ANRE a explicat că ieftinirile din ultima perioadă ale carburanților sunt determinate atât de nivelul cotațiilor Platts, cât și de aprecierea tot mai mare a monedei naționale în raport cu dolarul SUA.

img24006509

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!