ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a înregistrat încă șase grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte

16:39 | 22.08.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat astăzi documente pentru înregistrarea a încă șase grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit CEC, astăzi au depus setul de documente grupul de inițiativă constituit de cetățeni pentru susținerea candidatului Tudor Ulianovschi; grupul de inițiativă constituit de Partidul Politic „Partidul Nostru” pentru susținerea candidatului Renato Usatîi; grupul de inițiativă constituit de cetățeni pentru susținerea candidatei Irina Vlah; grupul de inițiativă constituit de Coaliția pentru Unitate și Bunăstare pentru susținerea candidatului Igor Munteanu; grupul de inițiativă constituit de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” pentru susținerea candidatei Maia Sandu; grupul de inițiativă constituit de cetățeni pentru susținerea candidatei Ludmila Corsun.

Comisia Electorală Centrală, în termen de trei zile de la recepționarea documentelor, va examina corectitudinea acestora și va decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupurilor de inițiativă.

Ieri, la CEC au depus documentele încă cinci grupuri de inițiativă. Perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova și a participanților la referendumul republican constituțional a început pe 21 august.

img24006517

img24006517

img24006517

img24006517

img24006517

img24006517

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!