ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a înregistrat primele patru grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova și un participant la referendum

17:34 | 23.08.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 23 aug. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat astăzi primele patru grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES. 

Grupurile de inițiativă înregistrate vor colecta semnături în susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova desemnați de către Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” (în susținerea lui Ion Chicu); un grup de cetățeni (în susținerea lui Vasile Tarlev); „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, (în susținerea lui Alexandr Stoianoglo) și Blocul electoral „ÎMPREUNĂ”, (în susținerea lui Octavian Țîcu).

Grupurile de inițiativă vor colecta semnăturile susținătorilor până la data de 20 septembrie 2024.

De asemenea, astăzi a fost înregistrat Partidul Comuniștilor din Republica Moldova în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024, cu opțiunea „NU”.

Perioada de depunere a documentelor de înregistrare a grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova a început pe 21 august 2024 și se va încheia la 31 august 2024. Partidele politice și blocurile electorale pot depune cerere de înregistrare în calitate de participant la referendum până pe 20 septembrie 2024.

Pe 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați la urne pentru a alege Președintele țării și pentru a se expune la referendum.

img24006553

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!