ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldelectrica anunță perturbații în sistemul electroenergetic a blocului comun Ucraina - Republica Moldova

10:50 | 26.08.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Moldelectrica a anunțat astăzi „perturbații în sistemul electroenergetic a blocului comun Ucraina -Moldova, urmare a atacurilor asupra infrastructurii critice ucrainene”, transmite MOLDPRES.

„Pentru moment situația este sub control. Avem generare locală suficientă pentru a aplana perturbațiile neînsemnate”, a precizat întreprinderea.

În dimineața curentă, Rusia a lansat un atac aerian masiv asupra Ucrainei. Cel puțin șapte explozii s-au auzit deasupra Kievului, fiind afectată alimentarea cu energie electrică și apă. De asemenea, atacuri aeriene au fost semnalate în mai multe regiuni ale Ucrainei de responsabili locali, fiind soldate cu cel puțin trei morți. Autoritățile din țara vecină anunță că Ucraina a fost lovită cu peste 100 de drone și 40 de rachete.

img24006587

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!