ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal are un nou șef

10:14 | 28.08.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal are un nou șef. În această funcție a fost numit Alexandru Iacub, care a fost până în prezent secretar general al Ministerului Muncii și Protecție Sociale. Decizia a fost luată astăzi de Guvern, transmite MOLDPRES.

Propunea a fost făcută la ședința Executivului de către ministra Finanțelor, Victoria Belous. „În sarcina domnului Iacub se stabilește optimizarea și îmbunătățirea interacțiunii Serviciului Vamal cu mediul de afaceri, eliminarea factorilor de corupție, îmbunătățirea condițiilor de activitate ale angajaților și digitalizarea proceselor operaționale ale Serviciului Vamal”, a afirmat Victoria Belous.

„Cred că este o candidatură foarte bună pentru aceasta funcție importantă”, a declarat premierul Dorin Recean.

Postul de director al Serviciului Vamal a rămas vacant la începutul lunii aprilie curent, după ce fostul șef, Igor Talmazan, și-a dat demisia. În prezent, interimatul funcției este asigurat de către Viorel Doagă.

Tot astăzi, Guvernul a acceptat cererea de demisie a lui Alexandru Budeci din funcția de secretar de stat al Ministerului Culturii.

La aceeași ședință, Ion Bocancea și Ina Angheliuc au fost reconfirmați în funcția de directori adjuncți ai Agenției Naționale Transport Auto.

Totodată, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a propus numirea lui Iulian Cotenco în funcția de director adjunct interimar al Agenției Moldsilva, iar Nicolae Strulea va ocupa postul de director adjunct interimar al Agenției de Mediu.

img24006649

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!