ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În contextul aniversării a 33-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova, clădirea legislativului a fost iluminată în culorile drapelului

10:40 | 28.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Clădirea Parlamentului a fost iluminată festiv în culorile drapelului național cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Conducerea de vârf a țării, lideri europeni și președinți ai țărilor baltice, au venit ieri cu mesaje de felicitare pentru moldoveni, iar aproape 40 mii de cetățeni au participat la evenimentele festive organizate în Piața Marii Adunări Naționale.

Declarația de Independență a republicii Moldova a fost adoptată la 27 august 1991 de către Parlamentul de atunci, fiind semnată de 278 deputați.

img24006654

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!