ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Chișinău vor circula 20 de troleibuze noi

13:06 | 29.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău a lansat astăzi la linie un lot de 20 troleibuze. Vehiculele au fost cumpărate din Letonia și Austria, comunică MOLDPRES.

Potrivit municipalității, 11 troleibuze sunt de model Skoda, două sunt articulate de model Grand Solaris Trollino 18, iar celelalte șapte sunt de model Van HOOL.

Autovehiculele sunt dotate cu rampă rabatabilă, pentru facilitarea accesului persoanelor cu nevoi speciale. Au instalații de climatizare şi încălzire proprie. De asemenea, noile troleibuze permit recuperarea energiei electrice prin regimul de frânare.

Conform sursei citate, acțiunea este parte a programului de modernizare a parcurilor de transport public municipal, fiind achiziționate în ultima perioada 145 de troleibuze și 184 de autobuze.

img24006705

img24006705

img24006705

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!