ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PAS se distanțează de declarațiile deputatului Vasile Șoimaru privind Mitropolia Moldovei

20:04 | 29.08.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) se distanțează de declarațiile deputatului Vasile Șoimaru, care, ieri, într-o emisiune televizată, a susținut că Mitropolia Moldovei ar putea fi lichidată. Într-o declarație dată publicității, PAS afirmă că nu are nicio intenție în acest sens, informează MOLDPRES.

Partidul aflat la guvernare a reacționat la declarațiile deputatului Vasile Șoimaru, precizând că nu are nicio inițiativă legislativă privind lichidarea Mitropoliei Moldovei și că se pronunță pentru buna înțelegere între enoriași.

„PAS se distanțează de declarațiile deputatului Vasile Șoimaru privind Mitropolia Moldovei. Guvernarea PAS nu pregătește niciun proiect de lege sau inițiativă care ar lichida Mitropolia. PAS susține ambele Mitropolii și buna înțelegere între enoriași. Conform Constituției Republicii Moldova, Biserica este separată de stat, autonomă și nu se implică în activități politice”, se arată în declarația PAS.

Totodată, partidul aflat la guvernare a ținut să sublinieze că „poziția PAS a fost și rămâne promovarea bunei înțelegeri între toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de religie, cultură, limbă sau etnie”.

Deputatul Vasile Șoimaru a declarat ieri, la un post de televiziune că Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Rusiei, ar putea fi lichidată, după exemplul Ucrainei.

img24006721

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!