ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În noul an de studii 2024-2025, telefoanele mobile vor fi interzise la ore, nu şi în pauze

10:28 | 30.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 30 aug. /MOLDPRES/. În noul an de studii 2024-2025, telefoanele mobile vor fi interzise la ore, nu şi în pauze, potrivit ministrului Educaţiei şi Cercetării, Dan Perciun, care a declarat acest lucru astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, transmite MOLDPRES.

„Reglementarea folosirii telefoanelor mobile în şcoli este introdusă pentru ca elevii să fie concentraţi exclusiv pe materia predată la lecţii. În timpul orelor, telefoanele vor fi stocate într-un loc din clasă, de unde vor putea fi luate în pauze”, a spus Dan Perciun.

Potrivit ministrului, Republica Moldova nu este pioner în astfel de decizii. Oficialul a subliniat că în multe țări, şi nu doar din Uniunea Europeană, există astfel de practici.

Decizia MEC vine după mai multe sondaje şi consultări cu managementul şcolar, profesori, părinţi şi elevi, care au arătat susţinere pentru desfășurarea orelor fără telefoane mobile.

 

img24006730

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!