ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MEC: În noul an de studii vor fi luate mai multe măsuri privind examenul de matematică şi va fi introdus un nou examen opțional

11:09 | 30.08.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 30 aug. /MOLDPRES/. În noul an de studii, pretestarea la examenul de matematică se va face mai devreme ca să avem rezultatele mai din timp şi şcolile să se autosesizeze cu privire la elevii care au nevoie de ajutor. Declaraţia a fost făcută astăzi de ministrul Educaţiei şi Cercetării, Dan Perciun, în cadrul unei conferinţe de presă, dedicată începutului noului an şcolar 2024-2025, transmite MOLDPRES.

„Pentru şase mii de elevi vom oferi 30-40 ore suplimentare gratuite de instruire la matematică, pentru a-i pregăti mai bine pentru examenul de matematică”, a spus Perciun.

În altă ordine de idei, ministrul a anunţat că în noul an de studii se va merge şi pe o direcţie nouă, oferindu-le opţional elevilor, care vor dori, un examen la competenţe digitale. „Este nevoie să încercăm să testăm şi această dimensiune deosebit de importantă în secolul 21”, a relevat Perciun.

„Este vorba de un examen opţional, susţinut la calculator, iar tinerii vor obţine un certificat special”, a explicat ministrul Educaţiei.

img24006734

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!