ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE: Carburanții înregistrează scăderi record de prețuri

11:17 | 30.08.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 30 aug. /MOLDPRES/. După două luni de ieftiniri, carburanții înregistrează astăzi scăderi record ale prețurilor pentru anul curent. Motorina înregistrează un nou minim de 19,83 lei/litru, preț similar cu cel din lunile iunie 2023 și ianuarie 2022, comunică MOLDPRES.

Potrivit ANRE, și prețul la benzină a înregistrat o scădere constantă în ultima perioadă, iar în cele opt săptămâni de deprecieri consecutive, aceasta s-a ieftinit cu 1,90 lei/litru.

Conform sursei citate, prețurile actuale la carburanți sunt determinate de nivelul tot mai scăzut al cotațiilor Platts, care au ajuns la cca 750 $/tona la benzină și 700 $/tona la motorină, și de aprecierea tot mai accentuată a monedei naționale în raport cu dolarul SUA.

Astfel, pentru următoarele trei zile, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de: 23,39 lei/litru - pentru benzina ( -11 bani) și 19,83 lei/litru - pentru motorina standard (- 05 bani).

img24006736

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!