ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un proiectil de artilerie, descoperit în zona de frontieră

09:39 | 02.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Un proiectil de artilerie a fost descoperit în zona de frontieră de un lucrător agricol pe direcția localităților Tocuz-Novosiolovca. Acesta a alertat imediat serviciul 112, informează MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, cazul a avut loc în dimineața zilei de 1 septembrie curent. La fața locului au intervenit echipele de la Inspectoratul de Poliție Căușeni și Sectorul Poliției de Frontieră Tocuz.

„Zona a fost izolată, iar persoanele aflate în apropiere au fost evacuate. Geniștii au fost solicitați pentru a prelua și a neutraliza obuzul, care a fost detonat de către Batalionul de Geniu „Durlești”, a precizat Poliția de Frontieră.

Pe parcursul lunii iulie 2024, geniștii Armatei Naționale au lichidat 45 de obiecte explozive și 500 de cartușe pe întreg teritoriul țării.

În perioada ianuarie – iulie, geniștii militari au îndeplinit 86 de misiuni de deminare, în urma cărora au distrus 135 de obiecte explozive de diferite tipuri și 505 cartușe.

img24006785

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!