ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu a avut consultări cu asociațiile de băștinași privind referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

21:08 | 02.09.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 sep. /MOLDPRES/. Președinta Maia Sandu a discutat, astăzi, cu reprezentanții asociațiilor de băștinași despre contribuția asociațiilor la dezvoltarea localităților și despre organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului a remarcat rolul esențial pe care îl au comunitățile locale la construirea unei societăți democratice și prospere. Totodată, Președinta a mulțumit membrilor asociațiilor de băștinași pentru felul în care participă la dezvoltarea localităților - prin consolidarea coeziunii sociale la nivel local și prin promovarea parteneriatelor dintre autoritățile locale și diaspora.

Proiectele realizate cu implicarea asociațiilor de băștinași din Moldova - trotuare, centre comunitare, stadioane, grădinițe, evenimente culturale - au arătat că atunci când se depune efort comun se pot obține lucruri frumoase, care duc la îmbunătățirea nivelului de trai în localitățile noastre, a subliniat șefa statului.

În cadrul întrevederii, s-a accentuat importanța participării la referendum a tuturor cetățenilor, indiferent de opțiunea fiecăruia, o participare majoritară și reprezentativă fiind cel mai democratic mod prin care se poate decide soarta țării.

 

img24006812

img24006812

img24006812

img24006812

img24006812

img24006812

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!