ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Mediului a creat o structură ce va sprijini primăriile în procesul de înregistrare a pădurilor

13:48 | 03.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 3 sep. /MOLDPRES/. Ministerul Mediului a creat un grup de lucru care va sprijini primăriile în procesul de înregistrare a pădurilor. Despre aceasta a declarat astăzi ministrul de resort Sergiu Lazarencu, în cadrul unei vizite de lucru în raionul Căuşeni, transmite MOLDPRES.

Ministrul Mediului a purtat discuții cu autoritățile publice locale privind protejarea pădurilor și importanța înregistrării terenurilor împădurite.

„Este imperios necesar ca atât primăriile, cât și Agenția „Moldsilva” să înregistreze terenurile forestiere pentru a asigura o gestionare corectă și sustenabilă a acestora. Am creat un grup de lucru care va sprijini primăriile în procesul de înregistrare a pădurilor. Protejarea fondului silvic este o prioritate pentru noi, și suntem pregătiți să oferim tot suportul necesar pentru a ne asigura că pădurile din țară sunt gestionate corect și sustenabil”, a declarat Sergiu Lazarencu.

În altă ordine de idei, ministrul a subliniat beneficiile Programului „Deșeuri Solide în Moldova”. Oficialul a informat autoritățile locale de la Căuşeni despre identificarea unor resurse suplimentare, provenite de la parteneri externi, care vor fi utilizate pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate. „De asemenea, în cursul acestei luni va avea loc o ședință dedicată identificării terenurilor necesare pentru construcția unui centru de management ecologic și a unei stații de transfer pentru raionul Căușeni care face parte din RMD 3, alături de raioanele Leova și Ștefan Vodă”, a estimat şeful principalei autorităţi de mediu din ţară.

Potrivit lui Lazarencu, realizarea Programului depinde și de implicarea autorităților locale, or, cu cât mai operativ primăriile din cele trei raioane vor aloca aceste terenuri, cu atât mai repede va avansa implementarea proiectului.

Programul „Deșeuri Solide în Moldova” prevede instaurarea unui serviciu centralizat de colectare și sortare a deșeurilor în toată țara. Totodată, Programul are drept scop lichidarea tuturor gunoiștilor stihinice.

img24006833

img24006833

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!