ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

AMDM va avea un serviciu nou, dedicat monitorizării și analizei importului de medicamente

13:22 | 04.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 4 sep. /MOLDPRES/. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a lansat serviciul de monitorizare și analiză a importului medicamentelor, comunică MOLDPRES.

Noul serviciu va fi dedicat monitorizării și analizei importului de medicamente.

Astfel, începând cu luna octombrie 2024, AMDM va publica trimestrial informații detaliate și generale privind importurile de medicamente în Republica Moldova.

Conform conducerii AMDM, această inițiativă este un pas spre sporirea transparenței și oferirea unei informări corecte și accesibile pentru consumatori. Raportul trimestrial va cuprinde următoarele informații: suma importului total a medicamentelor, la prețul de producător(conform Catalogului național de prețuri de producător la medicamente), fără a include produsele importate în regiunea transnistreană; suma vânzărilor producătorilor autohtoni.

Pentru anul 2025, AMDM își propune extinderea serviciului, prin oferirea informației personificate la solicitarea producătorilor/importatorilor (serviciu prestat contra plată).

img24006882

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!