ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spitalul Raional Criuleni are o nouă subdiviziune

16:41 | 06.09.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Spitalul Raional Criuleni are o nouă subdiviziune de sterilizare centralizată. Echipamentul în valoare de 400 mii de euro a fost achiziționat cu suportul unei societăți din Elveția, comunică MOLDPRES.

Noua subdiviziune este dotată cu echipament modern pentru curățare cu ultrasunet, mașină de spălat instrumente, echipament pentru ambalare, sterilizator și dulapuri pentru transportarea și stocarea instrumentelor sterile. De asemenea, a fost instalată o stație suplimentară de purificare a apei, pentru a asigura funcționarea de lungă durată a echipamentelor.

Subdiviziunea va asigura cu instrumente și materiale sterile toate secțiile din instituția medicală: chirurgie, obstetrică-ginecologie, anestezie și terapie intensivă, internare și consultativă și blocul operator.

Departamentul este planificat, amplasat și construit pentru a reduce riscul de transmitere al infecțiilor asociate procesului de tratament, contribuind astfel la creșterea calității serviciilor medicale.

img24006979

img24006979

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!