ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Veronica Mihailov-Morar: Cadrul juridic ce vizează activitatea de avocat va fi adaptat la legislația UE

09:36 | 10.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a participat la Conferința Internațională a Uniunii Avocaților din Republica Moldova. În deschiderea evenimentului, ministra a apreciat contribuția avocaților în promovarea statului de drept și accesului la justiție. Ea a anunțat că, în următoarea perioadă, cadrul juridic va fi adaptat prin transpunerea integrală a mai multor directive care vizează modul de acordare a asistenței juridice și activitatea profesiei de avocat, comunică MOLDPRES.

Veronica Mihailov-Moraru a subliniat că pentru actualul Guvern, îndeplinirea angajamentelor asumate față de cetățeni și partenerii europeni reprezintă o prioritate. În acest context, ministra i-a încurajat pe profesioniștii din domeniul juridic să consolideze cooperarea între profesii.

„Fiecare cetățean își dorește acces la asistență juridică efectivă și apărare judiciară calificată, care se regăsesc în misiunea dumneavoastră de bază. Cu responsabilitate reciprocă putem avansa spre o justiție eficientă, o democrație autentică și un parcurs european”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru.

Oficialul a accentuat măsurile care urmează a fi implementate și care se regăsesc în Planul Național de acțiuni privind aderarea Republicii Moldova la UE pentru anii 2024-2027. Astfel, cadrul juridic va fi adaptat prin transpunerea integrală a mai multor directive care vizează modul de acordare a asistenței juridice și activitatea profesiei de avocat.

Cea de-a II-a ediție a Conferinței Internaționale a Uniunii Avocaților din Republica Moldova a reunit juriști din țara noastră, România, Ucraina, Germania, Franța, Polonia și Italia.

img24007050

img24007050

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!