ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Mihai Popșoi în discuții cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite în Republica Moldova

12:59 | 10.09.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite în Republica Moldova cu reședința la București, Mohammed Abdulghani Khayat. Oficialii au discutat despre aspectele prioritare de pe agenda bilaterală și au remarcat dinamica pozitivă a cooperării în domenii de interes reciproc, informează MOLDPRES.

De asemenea, demnitarii au făcut un schimb de opinii privind situația internațională și evoluțiile politice interne din ambele state.

Totodată, s-a pus accent pe consolidarea dialogului politico-diplomatic și identificării oportunităților de dinamizare a cooperării comercial-economice. În acest sens, oficialii au exprimat interesul ambelor părți în extinderea cadrului juridic bilateral, și a fost menționată necesitatea finalizării negocierilor asupra proiectelor de tratate de pe agenda bilaterală și a procedurilor interne privind intrarea în vigoare a acestora.

În acest context, a fost remarcată importanța continuării cooperării în domeniul multilateral, în special în cadrul structurilor ONU și a altor organizații internaționale.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Regatul Arabiei Saudite au fost stabilite la 17 iulie 1996.

img24007073

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!