ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cei patru candidați la funcția de șef al PCCOCS au întrunit criteriile de eligibilitate

09:23 | 11.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a examinat dosarele celor patru candidați și a anunțat că toți au întrunit criteriile de eligibilitate, comunică MOLDPRES.

Cei patru candidați - Victor Furtună, Alexandru Machidon, Andrei Mațco și Ion Neguriță, sunt așteptați la proba de interviu care va avea loc pe 9 octombrie.

Fiecare candidat va avea la dispoziție o oră pentru a prezenta conceptul de management și dezvoltare instituțională și a răspunde la întrebări.

În cadrul interviului, Comisia specială va evalua candidații inclusiv prin prisma competențelor profesionale ale acestora în domeniul contracarării criminalității organizate și cauzelor speciale.

La finele lunii august, Consiliul Superior al Procuraturii a anunțat că patru candidați vor lupta pentru funcția de procuror-șef al PCCOCS. Concursul de selectare a procurorului-șef al PCCOCS a fost reluat după mai multe tentative eșuate.

img24007108

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!