ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reacția MAE la decizia SUA de sancționare a entităților și persoanelor fizice implicate în acțiuni de destabilizare în R. Moldova: „Salutăm orice efort care sancționează tentativele de subminare a democrației”

12:03 | 14.09.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută eforturile autorităților de la Washington de a sancționa tentativele de subminare a democrației, de interferență în procesul electoral și ingerință externă destabilizatoare, informează MOLDPRES.

MAE a venit cu o reație la anunțul făcut ieri de secretarul de stat al SUA Antony Blinken privind sancționarea a trei entități și două persoane fizice care au legături cu acțiunile de stabilizare și implicarea în alegerile din Republica Moldova.

Avertismentul public al SUA denotă că persoanele sancționate sunt implicate nu doar în operațiuni de influență externă în procesele democratice, dar și în acțiuni care promovează războiul. Instituțiile Republicii Moldova au făcut față provocărilor anterioare și vor continua să protejeze ordinea constituțională și procesele democratice din țara noastră”, se mai arată în mesajul MAE.

Departamentul de Stat a anunțat sancțiuni împotriva ANO „Evrazia” și a lui Nelli Alekseyevna Parutenko pentru sprijinul oferit „eforturilor de influență malignă” ale oligarhului fugar din Republica Moldova, Ilan Shor, care se află pe lista de sancțiuni a SUA. Ambasada SUA precizează că sub conducerea lui Parutenko, ANO „Evrazia” a implementat un plan de influențare a viitoarelor alegeri din Republica Moldova.

Departamentul de Stat al SUA a impus, de asemenea, sancțiuni împotriva agenției de radiodifuziune de stat Rossiya Segodnya, societatea-mamă a RT, a organizației asociate acesteia, TV-Novosti, precum și a lui Dmitry Konstantinovich Kiselev, director general al Rossiya Segodnya.

img24007262

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!