ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noua Reprezentantă a Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați în R. Moldova și-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare

17:07 | 18.09.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, a avut astăzi o întrevedere cu noua Reprezentantă a Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (ICNUR) în Republica Moldova, Anne-Marie Deutschlander, care și-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare, transmite MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAE, cei doi oficiali au evidențiat solidaritatea și angajamentul Republicii Moldova în asigurarea protecției refugiaților în țara noastră, fiind abordate inclusiv provocările ce țin de oferirea unor servicii sociale cât mai utile pentru aceștia.

Șeful diplomației moldovenești s-a referit la eforturile depuse de autorități pentru gestionarea suportului oferit refugiaților din Ucraina, fiind remarcate asistență umanitară, facilitarea accesului la educație, încadrarea în câmpul muncii, accesul la serviciile de sănătate ș.a. 

La rândul său, Reprezentanta ICNUR a exprimat deschiderea Agenției ONU pentru refugiați de a susține Guvernul Republicii Moldova în consolidarea mecanismelor de protecție socială a cetățenilor și gestionarea cu succes a provocărilor, în conformitate cu prioritățile Guvernului în domeniul procesului de integrare europeană. 

Viceprim-ministrul i-a urat noului Reprezentant de țară ICNUR bun venit și succes în exercitarea mandatului său de înaltă responsabilitate în țara noastră.

img24007424

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!