ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opţiunile pentru consolidarea Parteneriatului Strategic cu R. Moldova au fost analizate de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării din România

15:59 | 19.09.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării din România, reunit joi în ședință și condusă de președintele Klaus Iohannis, a analizat opţiunile pentru consolidarea Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova, fiind subliniate riscurile în vederea gestionării eficiente şi consecvente a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația Prezidențială de la București.

În cadrul discuţiilor, au fost evidenţiate oportunităţile majore care decurg din procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dar şi provocările cu care se confruntă în contextul acţiunilor hibride ale Federaţiei Ruse şi al războiului de agresiune dus împotriva Ucrainei.

"Aceste ameninţări şi riscuri determină, în aproape toate cazurile, implicaţii şi pentru România. De aceea, obiectivul principal de politică externă al ţării noastre în raport cu Republica Moldova este susţinerea şi asigurarea ireversibilităţii parcursului european, prin sprijinirea implementării reformelor şi a politicilor publice necesare, pe baza Parteneriatului Strategic bilateral, consolidat", precizează Administraţia Prezidenţială din România.

img24007458

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!