ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Canada va acorda suport bugetar Republicii Moldova în valoare de 120 milioane de dolari

12:36 | 20.09.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Canada va acorda suport bugetar Republicii Moldova în valoare de 120 milioane de dolari canadieni.  Aleșii poporului au ratificat astăzi acordul de facilitate de împrumut dintre Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Majestatea Sa Regele de drept al Canadei, comunică MOLDPRES.

Banii vor fi oferiți pentru finanțarea necesităților bugetului de stat și suplinirea Programului oferit de Banca Mondială „Operațiunea Politica de dezvoltare pentru sprijinirea creșterii și rezilienței în Moldova”.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru consolidarea rezilienței gospodăriilor și refugiaților, promovarea creșterii economice durabile prin intensificarea concurenței și a creșterii generate de sectorul privat și sprijinirea rezilienței climatice și a tranziției către energia verde.

Împrumutul va fi debursat în două tranșe. Maturitatea creditului este de zece ani, inclusiv perioada de grație de trei ani.

Acordul a fost semnat la 6 septembrie 2024.

img24007491

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!