ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alexandr Stoianoglo s-a lansat în campania pentru prezidențiale

14:05 | 20.09.2024 Categorie: Alegeri 2024

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. În prima zi de campanie, fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, candidat desemnat și susținut de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) s-a lansat oficial în campania electorală pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Ex-procurorul general este primul candidat care s-a lansat în campanie. Evenimentul a avut loc în apropierea Arcului de Triumf, iar drept slogan pentru campanie Stoianoglo a ales „Dreptate pentru toți”.

În discursul său, Alexandr Stoianoglo a făcut mai multe promisiuni, printre care: „instaurarea dreptății” și „triumful legii asupra dezmățului”. El a vorbit și despre atragerea investițiilor, modernizarea obiectivelor sociale și „viitor modern”.

„Astăzi pornim din nou la drum spre cel mai dorit și cel mai de preț obiectiv pentru majoritatea absolută a poporului din Moldova. Restaurarea dreptății, victoria definitivă a adevărul asupra minciunii și violenței, triumful legii asupra dezmățului este ceea ce merită Moldova, este ceea ce vom realiza împreună în lupta noastră decisivă”, a opinat candidatul.

Alexandr Stoianoglo a fost numit în funcția de procuror general în noiembrie 2019 și a fost suspendat pe 5 octombrie 2021. La sfârșitul lunii septembrie 2023, președinta Maia Sandu a semnat decretul de eliberare a lui Stoianoglo din funcția de procuror general, în baza hotărârii Consiliului Superior al Procurorilor. Acesta a fost reținut, fiind acuzat de abuz de putere, corupție pasivă și îmbogățire ilicită.

CEC a anunțat că până astăzi au fost înregistrați oficial patru candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Alegerile pentru funcția de Președinte al R. Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu referendumul la care cetățenii vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.

img24007497

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!