ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu la Cahul: „Spunem „Da” aderării R. Moldova la UE”

12:57 | 21.09.2024 Categorie: Alegeri 2024

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Maia Sandu, candidatul înaintat de Partidul Acțiune și Solidaritate la funcția de președinte al Republicii Moldova s-a lansat astăzi în campanie electorală la Cahul. Evenimentul a întrunit simpatizanți din raioanele de sud ale țării, comunică MOLDPRES.

Maia Sandu a ales pentru campanie sloganul „Pentru Moldova” și la Cahul a trecut în revistă proiectele implementate în sudul țării în ultimii ani. Printre care proiecte de infrastructură, apă și canalizare și reparația mai multor școli și centre de sănătate.

„Prin toate aceste lucruri pe care le-am reușit, am redat speranța moldovenilor că vor reuși tot ce își propun. Moldova nu mai este văzută ca cea mai săracă țară din Europa, ca o zonă a spălării banilor sau ca o afacere personală a oligarhilor, Moldova a fost primită cu respect la masa de discuții a celor mai importante țări ale lumii și este văzută pentru omenia, curajul și dorința de a trăi în libertate. Dar nu ne putem opri la jumătate de drum. Planul meu pentru Moldova este clar și se sprijină pe trei obiective principale: grija pentru oameni, condiții mai bune de viață acasă și pace și bună înțelegere. Voi munci pentru a aduce bunăstarea oamenilor acasă”, a spus Sandu.

Aceasta a prezentat și o parte din obiectivele pentru următorii patru ani: printre care salarii minime de 10 mii de lei pe lună, pensii mai mari, suport salarial de 3000 de lei pentru tinerii care se angajează la primul loc de muncă în domenii strategice pentru economia noastră.

„Vom mobiliza finanțe pentru realizarea următoarelor obiective: reparația drumurilor, căminelor culturale, a sălilor de sport, conectare la apă și canalizare. Și vom repara și dota toate policlinicile din țară”, a conchis Sandu.

CEC a anunțat că au fost înregistrați oficial patru candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Alegerile pentru funcția de Președinte al R. Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu referendumul la care cetățenii vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.

img24007510

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!