ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

GUVERNUL CONSTRUIEŞTE: Subzona Soroca a ZEL „Ungheni-Business” își îmbunătățește infrastructura cu sprijinul statului

10:44 | 23.09.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. La subzona Soroca a Zonei Economice Libere (ZEL) „Ungheni-Business” sunt tot mai aproape de finalizare lucrările de construcție-montaj a infrastructurii tehnico-edilitare în cadrul unui proiect de dezvoltare urbană finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, transmite MOLDPRES.

„Recent au fost finalizate lucrările de construcție a uneia dintre cele două căi de acces, ambele cu o suprafață totală de 2510 mp. Drumarii urmează să aplice marcajul rutier pe drumul asfaltat și să construiască și cea de-a doua cale de acces”, explică ADR Nord.

Crearea și dezvoltarea infrastructurii subzonei Soroca a ZEL „Ungheni-Business” mai presupune executarea unor lucrări de construcție-montaj precum construcția sistemului de alimentare cu gaze naturale cu o lungime de 3960 m și montarea liniei electrice în cablu de 10 kV cu o lungime de 3000 m, precum și lucrări de amenajare a terenului, pe o suprafață de 17,6 ha. Toate aceste lucrări de construcție-montaj au un grad avansat de realizare, estimează sursa citată.

Pentru realizarea lucrărilor planificate în cadrul proiectului „Crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare pentru subzona Soroca a Zonei Economice Libere „Ungheni-Business”” au fost semnate trei contracte de antrepriză, în valoare totală de circa 25 milioane de lei (1,25 mln de euro), contribuția locală fiind de 10% din valoarea contractelor.

img24007537

img24007537

img24007537

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!