ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3” // În satul Hârbovăț din Anenii Noi a fost amenajată o zonă de recreere

18:55 | 24.09.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. În satul Hârbovăț din raionul Anenii Noi a fost creată o zonă specială destinată activităților de recreere și socializare pentru copiii, tinerii din localitate și refugiați. Inițiativa a fost implementată în cadrul Programului guvernamental „Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3”, cu sprijinul Guvernului Republicii Moldova, diasporei, autorității publice locale, asociației de băștinași „Din inimă pentru Hârbovăţ” și susținut de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) Moldova, transmite MOLDPRES.

Zona de odihnă are o suprafață de 154 m² și este dotată cu locuri de joacă, spații de relaxare și facilități pentru diverse activități recreative. Proiectul răspunde necesităților unei comunități de peste 5.000 de locuitori, dintre care aproximativ 1.000 sunt tineri, și susține integrarea celor 15 refugiați, dintre care șase sunt tineri, aflați în Hârbovăț.

Primarul satului Hârbovăț, Rodica Croitor a declarat că proiectul îmbunătățește calitatea vieții pentru tineri, dar și facilitează integrarea refugiaților în comunitate.

Beneficiarii principali ai proiectului sunt copiii și tinerii din Hârbovăț, care vor avea acum acces la un spațiu recreativ modern și sigur. De asemenea, refugiații din comunitate vor beneficia de un loc adecvat pentru socializare și integrare, iar membrii diasporei vor avea un loc de întâlnire și comunicare la revenirea în localitate.

Potrivit Biroului relații cu diaspora, crearea acestei zone de comunicare și interacțiune va facilita integrarea refugiaților, va consolida legăturile cu diaspora și va stimula participarea activă a comunității în dezvoltarea locală durabilă.

Proiectul „Amenajarea unei zone de odihnă pentru tinerii din localitate și refugiați, prin formarea unei comunități coezive și consolidarea relațiilor sociale pozitive” a fost realizat în cadrul Programului DAR 1+3, implementat prin intermediul Biroului relații cu diaspora. Inițiativa promovează colaborarea între diaspora, autoritățile locale și partenerii de dezvoltare, cu scopul de a crea comunități mai puternice.

img24007592

img24007592

img24007592

img24007592

img24007592

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!