ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

OIM va susține Republica Moldova în acțiuni de răspuns crizelor ecologice și promovare a inițiativelor de mediu sustenabile

12:57 | 26.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Organizația Mondială a Migrației (OIM) şi-a reafirmat angajamentul său de a sprijini Republica Moldova în elaborarea documentelor de planificare strategică a rezilienței, atât la nivel național, cât și local, pentru a răspunde provocărilor emergente și a promova inițiativele de mediu sustenabile. Despre aceasta s-a vorbit joi, la Ministerul Mediului, într-o ședință cu reprezentanți ai OIM, transmite MOLDPRES.

Agenda ședinţei a fost dedicată oportunităților de colaborare în domeniul gestionării crizelor ecologice și elaborării strategiilor de reziliență.

„Această inițiativă este crucială în contextul provocărilor actuale generate de schimbările climatice, care afectează atât mediul, cât și comunitățile locale. OIM a reafirmat angajamentul său de a sprijini Republica Moldova în elaborarea documentelor de planificare strategică a rezilienței, atât la nivel național, cât și local, pentru a răspunde provocărilor emergente și a promova inițiativele de mediu sustenabile”, explică Ministerul Mediului.

Printre subiectele discutate a fost şi participarea Republicii Moldova la conferința internațională COP29, organizată de OIM în cadrul Conferinței Națiunilor Unite asupra Schimbărilor Climatice. Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu a subliniat importanța unei participări active în acest forum internațional pentru a promova nevoile și perspectivele țării noastre în materie de mediu.

Un alt aspect al discuțiilor a vizat proiectul „Diaspora plantează acasă”, care propune mobilizarea diasporei pentru a sprijini dezvoltarea inițiativelor de mediu în țară și care va fi lansat în curând.

 

img24007653

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!