ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Expoziția „Republica Moldova prezintă” revine la Iași. CCI a lansat înscrierile pentru antreprenorii autohtoni care doresc să-și promoveze produsele peste Prut

13:44 | 26.09.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Expoziția „Republica Moldova prezintă” va fi organizată în perioada 8 – 10 noiembrie la Iași, România. Camera de Comerț și Industrie (CCI) a lansat astăzi etapa de recepționare a dosarelor din partea antreprenorilor din țara noastră care vor să participe la eveniment și să prezinte consumatorilor de peste Prut cele mai bune produse fabricate în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Președintele CCI, Sergiu Harea, a declarat astăzi, la o conferință de presă, că expoziția a devenit deja una tradițională. Aceasta se va desfășura pe o suprafață de circa 600 de metri pătrați într-un centru comercial din Iași. Organizatorii estimează că la eveniment vor participa 70 – 80 de companii autohtone, din diferite ramuri ale economiei naționale. Expoziția va oferi participanților oportunitatea de a interacționa direct cu potențiali clienți și parteneri de afaceri din România, de a-și promova produsele și de a încheia acorduri de colaborare.

Expoziția „Republica Moldova prezintă” a fost lansată la Iași în anul 2016. Pe parcursul anilor, cu excepția anilor de pandemie, am reușit să ajungem peste Prut cu cinci ediții, cu standuri colective ale companiilor din Republica Moldova. În total, la edițiile anterioare au participat 380 de companii autohtone din diferite ramuri ale economiei naționale. Mulți dintre ei, ca urmare a participării la aceste evenimente, și-au găsit parteneri, au deschis afaceri și întreprinderi mixte cu partenerii din județul Iași, făcând cunoscute cele mai bune produse din țara noastră în această regiune”, a spus Sergiu Harea. 

Antreprenorii care doresc să participe la eveniment pot depune dosarele la CCI până la data de 15 octombrie. „Aceasta este una dintre cele mai solicitate expoziții organizate de noi în România. Înscrierea participanților va avea loc după principiul „primul venit, primul servit””, a punctat Sergiu Harea. 

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, Paul Butnariu, s-a arătat convins că „expoziția va fi un succes, la fel cum au fost toate edițiile anterioare ale evenimentului”.

Expoziția este o modalitate prin care noi încercăm să sprijinim producătorii din Republica Moldova să intre pe piața ieșeană și de ce nu - pe piața europeană”, a afirmat la conferință reprezentantul Primăriei municipiului Iași, Doru Mocanu.

Companiile care vor merge la Iași vor beneficia de suportul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Ana Sochirca, șef de secție în cadrul ODA, a explicat că instituția pe care o reprezintă va acorda susținere antreprenorilor prin rambursarea parțială a cheltuielilor ce țin de taxa de înregistrate și taxa de arendă a spațiului expozițional.

Evenimentul este deschis tuturor producătorilor de mărfuri și prestatorilor de servicii din toate regiunile Republicii Moldova, inclusiv întreprinderi mici și mijlocii, gospodării țărănești, meșteșugari, companii de asigurări, leasing și consultanță, precum și întreprinderi care formează infrastructura activităților inovative.

Expoziția „Republica Moldova prezintă” este o proiectare a expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, desfășurată la fiecare început de an la Chișinău. Aceasta a fost organizată și în alte orașe din România, inclusiv la Ploiești, Brașov, Baia Mare, Cluj-Napoca.

img24007657

img24007657

img24007657

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!