ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Mihai Popșoi a discutat cu omologul său din Regatul Arabiei Saudite despre creșterea volumului exporturilor și atragerea investițiilor

10:23 | 27.09.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Creșterea volumului exporturilor moldovenești și atragerea investițiilor saudite în Republica Moldova au fost subiectele discutate la întrevederea vicepremierului Mihai Popșoi cu ministrul afacerilor externe al Regatului Arabiei Saudite, Faisal bin Farhan Al Saud, la New York, informează MOLDPRES.

Discuțiile s-au concentrat pe modalitățile de dezvoltare a relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Arabia Saudită.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au subliniat necesitatea extinderii cadrului juridic în domeniile de interes comun, în special pe dimensiunea economică, ceea ce ar contribui la sporirea și diversificarea schimburilor comercial-economice moldo-saudite.

De asemenea, au fost abordate situația din regiune și inițiativele de asigurare a unei păci sustenabile și juste.

La finalul întrevederii, Mihai Popșoi l-a invitat pe ministrul Faisal bin Farhan Al Saud să efectueze o vizită în Republica Moldova.

Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, participă în perioada 23-27 septembrie la lucrările segmentului la nivel înalt al celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, care are loc la New York. În cadrul vizitei, oficialul va avea întrevederi bilaterale cu omologi din diverse regiuni ale globului, șefi ai entităților specializate ONU, organizații regionale și exponenți ai organizațiilor neguvernamentale internaționale.

img24007684

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!