ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițistă din Edineț condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic de ființe umane

13:16 | 17.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/.O șefă de sector de poliție din Edineț a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic de ființe umane. Femeia a fost privată și de dreptul de a ocupa funcții în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii, inculpata a comis infracțiunile în perioada 2018-2021. În calitate de șef de post al unui sector de poliție, a recrutat și exploatat prin muncă mai multe persoane, inclusiv minori și persoane în vârstă, prin constrângere psihică, înșelăciune și abuz de autoritate.

Astfel, în perioada lunii iulie 2019, polițista a recrutat un bărbat de 36 de ani căruia i-a ridicat actele pe automobil și l-a amenințat precum că ar putea să-i pornească o cauză penală pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. Polițista a obținut acordul viciat al bărbatului, să muncească pe un teren agricol, fără hrană şi apă, nefiind remunerat pentru muncă. Episoade similare au avut loc și în perioada 2019-2021.

Tot ea, aproximativ în perioada anului 2019-2021, a recrutat doi minori pe care îi antrena periodic la diferite munci pe lângă gospodărie, fără a fi remunerați. Victime ale inculpatei au fost și câteva femei.

Fostul om al legii nu și-a recunoscut vina, folosindu-se de dreptul de a tăcea pe tot parcursul examinării cauzei.

img24004514

img24004514

img24004514

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!