ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău a fost declarată situație de forță majoră

10:09 | 12.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iun. /MOLDPRES/. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, în Chișinău a fost declarată situație de forță majoră. Decizia a fost luată de Comisia Situații Excepționale Chișinău. În prezent, sunt efectuate estimări și evaluări suplimentare a gradului de prejudicii și sunt calculate pagubele, pentru a fi alocate surse financiare în urma intemperiei de ieri seară, transmite MOLDPRES. 

Între timp, responsabilii continuă să intervină în toate sectoarele și să înlăture pagubele. „Situația este gravă și rugăm cetățenii să fie atenți”, a precizat primăria capitalei.

„Sunt mai multe pagube în urma vântului puternic, iar intervențiile de urgență includ acoperișuri afectate, drumuri, mobilier urban, fire electrice, mașini deteriorate și pagube la instituțiile educaționale și sociale. Situații grave sunt și în suburbiile Capitalei”, a menționat Primarul general al capitalei, Ion Ceban.

Potrivit Primăriei Chișinău, în urma precipitațiilor abundente, însoțite de vânt puternic, din seara zilei de 11 iunie 2024, circulația troleibuzelor a fost afectată semnificativ. Arborii căzuți pe partea carosabilă și rețeaua de contact au determinat staționarea troleibuzelor pe șos. Muncești, str. Trandafirilor, str. V. Dokuceaev, str. Columna și pe drumul de acces spre satul Trușeni.

Pentru evacuarea troleibuzelor s-au folosit două unități de tractare, iar pentru restabilirea rețelelor de contact au intervenit toate echipele specializate, acționând în 11 locații. În consecință, 37 de curse nu au fost efectuate.

În prezent, circulația a fost restabilită, toate rutele circulă conform itinerarelor și orarelor stabilite, potrivit autorităților locale.

img24004374

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!